Nikoli se nisem učila angleščine. Sem generacija, ki je izbirala jezik : angleščina ali nemščina,torej “Stara” generacija.  V podjetju, kjer sem zaposlena, spodbujajo izobraževanje… Pri mojih 50. sem se odločila za tečaj Angleščine… Takšno učenje, takšen učitelj… . to je bilo je bilo za mene izjemno. Nikoli nisem marala učnih ur tujega jezika… Sedaj je bilo zanimivo, drugačno… Uživala sem vsako uro, čeprav sem se obtem potila… Resnično izjemno učenje brez prisile, učenje s smehom, pa vendarle učenje, ki pusti posledice… Učenje, ki ga priporočam svojim otrokom in vnukom. Veliki poklon “Hrčku”. Biserka Tadina

Jezikovno šolo Zlati hrček poznam že dobri 2 leti in pol =) sprva sem se v sklopu šole učila francoskega jezika, sedaj se trudim še z italijanščino. V tem času sem spoznala tri učitelje, Thea, Marka in Raula. Zelo mi je všeč njihova dostopnost in samoiniciativne ideje, ki tuj jezik približajo učencem in ga vodijo skozi morebitne prepreke, ki se pojavijo na poti. Učenje je zelo individualizirano in zadane ravno v tiste točke, ki jih je potrebno utrditi.
Lp, Alenka Koren =)

I attended several Slovene  language classes and most of it I was not happy with the experience.  I also didn’t feel motivated to learn during the class. When my friend  recommended Zlati Hrček to me, I wasn’t  sure if I would like the teaching method or not. Nevertheless, I took the free demo class with Dušan. Surprisingly, on my 1st 30 mins, I decided and told myself, I would  definitely enroll. The teaching method is totally different and worth attending! I still enjoy it and have been learning for almost a year now. Thank you to my teachers Špela and Dušan, you are both amazing teachers 🙂
Ela

Aleš – Maribor
Šola Zlati hrček nudi drugačen in kreativen pristop k učenju angleškega jezika ter na všečen način tećajnike »challenga« k temu, da dajo od sebe najboljše, english-wise.
Lp, Aleš

Znanje tujega jezika odpira vrata v svet. Učenje lahko poteka tudi sproščeno, nevsiljivo ter na zabaven način in tukaj nastopi »Zlati hrček, zavod za poučevanje in izobraževanje tujih jezikov Maribor«, ki s svojim edinstvenim ter inovativnim pristopom poskrbi, da njihovi učenci sproščeno komunicirajo v tujem jeziku, izgubijo tremo in širijo svoj besedni zaklad. S strokovnimi in naravnimi govorci tujih jezikov vsakega posameznika obravnavajo individualno, se mu prilagodijo, spremljajo njegov napredek in jim je mar za osvojeno znanje njihovih učencev. Individualen pristop jih dela drugačne, zato bi jih z veseljem priporočila vsakemu izmed vas. Znanje šteje.«
Lp, Maruška Vihar

Neke noči pred štirimi leti sva se z avtom peljala iz Ljubljane v Maribor. Z ženo sva poslušala priljubljeno slovensko radijsko postajo Val 202. Moderator je govoril o učenju tujih jezikov in njegov gost je bil Theo. Govoril je o vsem, o svojem življenju, kako poučevati, o šoli Zlati hrček in svojem nekonvencionalnem pristopu.
Takrat je moja hčerka že živela z zelo prijaznim mladeničem. Ime mu je Johannes in je Južni Tirolec iz Bolzana v Italiji ter govori nemško. Čutil sem, da je njun odnos močan in ženi sem predlagal, naj se naučiva nemško, če bosta kdaj imela otroke. In učenje jezikov je dobro tudi za zaustavitev zgodnje demence. Zakaj pa ne, je rekla in oba sva začela razmišljati o tisti noči in šoli Zlati hrček.

Začela sva z Majo, najino prvo učiteljico in prvimi nemškimi besedami in stavki. Potem sta prišla Marko in Dušan. Občudujeva, da imajo isti sistem, ki deluje. Nič nas ni moglo ustaviti; ne Covid, ne učenje preko Zoom-a.

Zakaj sva tako navdušena nad to šolo in Theovim pristopom?

Začetek je bil zelo lahek. Poklicala sva Thea in naslednji teden smo začeli s poukom.

Nizke stroške in ure individualnega pouka ni mogoče primerjati z drugimi šolami.

Vsi učitelji imajo enaka načela in učijo razumeti in govoriti tisto, kar je v resnici pomembno. Pogovarjali smo se o vsakdanjem življenju, kako izgovoriti najbolj običajne besede in stavke. Postopoma so naju usmerili k bolj zapletenim oblikam. In nemški jezik je res zapleten, neprimerljiv z angleščino.

So zelo prilagodljivi, če kdaj nisva mogla imeti ure, zaradi obveznosti ali dopusta.

Zato toplo priporočava jezikovno šolo Zlati hrček za tiste, ki ne vedo, kako začeti in vztrajati. Res so dobri in ni izguba časa in denarja za le še eno razočarajočo izkušnjo z učenjem novega jezika.

Pred enim mesecem je najina hči rodila. Zdaj sva zelo ponosna babica in dedek. Komaj čakava, da se bova pogovarjala z vnukom. To bo čez eno leto, medtem pa bo Theo zapolnil luknje v najinem znanju.
Gorazd in Branka Košir

Zlati Hrček mi omogoča pridobivanje znanja angleščine v manjši skupini, z učitelji s katerimi je kljub zahtevnosti vsebine, delo zabavno ter razgibano.
Pristop, tehnike predajanja znanja so drugačne in učinkovite. Znanje se pred pridobivanjem novega ustrezno utrujuje.
Lep pozdrav, Milenka Strašek   HENKEL d.o.o

Hola,
soy Božena y tengo clases privadas de español porque eso es para mi la mejor posibilidad.
Mi profesor es Theo Karoumenos que es muy fiable, profesional, inteligente y experto.
Gracias a el progreso cada dia mas y por eso estoy satisfecha.
La gramatica es muy dificil y sin un buen profesor no hay nada.
Estoy sumamente agradecida.

Zdravo,
Sem Božena in imam privatne ure španščine, ker je to zame najboljša možnost.
Moj učitelj je Theo Karoumenos, ki je zelo zanesljiv, profesionalen, inteligenten in razgledan.
Hvala za napredek vsak dan več in zaradi tega sem zadovoljna.
Slovnica je zelo težka in brez dobrega učitelja ni nič.
Zelo sem hvaležna.
Božena Gerjevič

Že 3 leta obiskujem alternativno solo angleškega jezika “Zlati Hrček” in sem zelo zadovoljen z dosezenim napredkom, uporaba jezika v praksi in še posebej v poslovni praksi je postala zelo lahkotna, priporočam!
Bernard Fridrih  FARMAKEM d.o.o

Lara (15 let; francoščina in nemščina):
V jezikovni šoli Zlati hrček so napake dovoljene, zato je vzdušje sproščeno, v nasprotju s šolskim sistemom. V šolah se moramo prilagajati programu, tukaj pa se ta prilagaja nam. Učenje postane zabavno, poteka skozi asocijacije, nam razvija kreativnost in predvsem ostaja zvesto življenju, ki je pogosto tako dolgočasno kot zabavno. Učitelj Marko mi s svojim neprecenljivim znanjem – poleg učenja tujih jezikov – širi pogled na svet. Vrh tega ne smem pozabiti na obilico smeha pri urah, predvsem zaradi internih šal in izmišljenih besed (npr. ŠTIK). V tej šoli nesmiselne besede oz. besedne zveze postanejo smiselne. »Ton tonton Tone Tonton«;)

Angleški jezik sem imel v lll in lV letniku srednje šole,davneg 1990.leta.Lahko rečem,da sem v petih mesecih sedanjeg učenja angleščine več odnesel kot v zgoraj omenjenih šolskih letih.Mislim,da sem s tem vse povedal.
Seveda,zasluge gredo profesorju Teu,ki na zelo zanimiv in igriv način prenaša svoje znanje angleščine na nas “mojstre”.Priporočam!

Lp,Siniša Šmitran  Pošta Slovenije

Zlati hrček je TOP šola za učenje tujega jezika. Krasni učitelji, ki te z znanjem in pravim pristopom pripeljejo do znanja.
Sabina Ivanecz

Dolgo sem iskala primernega učitelja za učenje angleščine. Nisem talent za jezike, vendar posel, ki ga opravljam zahteva, da vem vsaj en jezik za sporazumevanje z gosti. Tako sem po priporočilu našla Zlatega hrčka in g. Theota,ki mi je vlil pogum za učenje. Še posebej sem bila vesela, da sem si lahko prilagodila urnik, saj sem zaradi dela zelo obremenjena. Tako sva laho imela ure angleščine kjerkoli sem bila, doma ali Novem mestu, ali na dopustu, saj svase dobivala preko spleta in tako bila vedno dosegljiva. Poučevanje s Theotom je zanimivo, zabavno in predvsem koristno. Sedaj nimam več bojazni, da se z mojimi strankami ne bi znala pogovoriti. Vsekakor priporočam vsem, ki si želijo izpopolniti kak tuj jezik, da ga poskusijo z g. Theotom in vem, da jim ne bo žal časa in denarja, ki ga bodo vložili.
Danica Vnučec Ormož

I’m a student at Gold hamster since November last year. I plan to expand my business to Italy so I need to speak the language and speak it well. The thing that surprised me the most at Gold hamster is the ability of the teacher Raul to change my belief that I’m unable to learn a language and remember new words  by mostly listening and speaking.
The process is very straight forward, no theory first and endless grammar approach. Speaking as much as possible, no english, trying to find a way to communicate in foreign language. Very similar to as if  was to be alone in Italy and had to learn the language quickly.
My Italian after less that one year is funkcional even though I rarely study on my own – just have 90 min one on one  session every week. I can communicate and find my way around in Italy. Even if don’t know all the correct words and phrases I am able to communicate in basic situations.
Tine Seražin, 34, business owner (Ljubljana)

Pozdravljeni,
super nacin ucenja tujega
jezika, ki z svojo “humanostjo”
učencu pomaga premagati
začetno oviro šibkega predznanja.
Priporočam
Marjan M    Pošta Slovenije

Življenje mi je je nastavljalo kar veliko preprek, da bi lahko delala tudi tisto, kar si želim in ne samo tisto, kar moram. Od prijatelja sem slišala veliko dobrega o šoli Zlati hrček. Predvsem pa se mi je zdelo, da moram biti zgled hčerki, ki ji angleščina tudi ni bila najboljša prijateljica. Tako sva skupaj šli na prvo uro k Dušanu. Verjemite, ni mi bilo lahko. Blizu 60 let starosti, služba in družina. Nekako sem premagala sama sebe in se podala v neznano. Imela sem besedišče, nikakor pa nisem znala oblikovati pametnih stavkov. Moja prva učiteljica je bila Tea. Kar nekaj krat sem si rekla, ne, tega se jaz več ne grem. Pa sem vztrajala, ker je bila tudi Tea krasna učiteljica. Nepopravljiva, prijazna, potrpežljiva. Parkrat mi je od nemoči šlo na jok, večkrat sem hotela odnehati. Pa sva “pregurali” začetniške strahove.
Potem sva se s Teo, poslovili, srečala sem se s Theom. Dve srečanji sta bili potrebni, da sem ga sploh razumela. Najprej sem hotela odnehati, saj je naš Theo govoril z naglasom, ki ga nisem bila vajena. Pa sem spet vztrajala. Zdaj imam dve sošolki, s katerima smo se skupaj s Theom srečali v živo.
Zadovoljna sem, saj vidim napredek. Počasen, ampak je. Edino, kar si želim je, da bi bila srečanja v živo. Vsaj nekaj krat.
Če me vprašate, če priporočam učenje tujih jezikov pri Zlatem hrčku, je odgovor DA.
Marjetka  Berlič

Daša (36 let; nemščina):
Pouk pri Zlatem hrčku je prilagojen interesom in znanju učenca. Ni domačih nalog in ni potrebe po nakupu dodatnega gradiva (učbenikov, delovnih zvezkov ipd.). Poudarek učenja je na redni in vztrajni vadbi, rabi in posledični izboljšavi že doseženega znanja (tako z vidika slovnice kot besednega zaklada) na licu mesta. Zelo priporočam tečaj vsem, ki želijo osvojiti več kot zgolj osnovna pravila slovnice ali zgolj nabor uporabnih fraz tujega jezika.

Leta 2019 sem se po letih odločanja, da bi se naučil nek nov tuj jezik, končno odločil, da bom glede tega tudi nekaj naredil. Odločen sem bil zgolj glede jezika, in ker sem se želel naučiti španski jezik, ki ga ponuja malo šol v Sloveniji, sem se le tega začel učiti pri Zlatem hrčku. Kljub temu, da na začetku nisem 100% verjel vase in v uspeh, da ga bom lahko osvojil, menim da je to bila ena mojih boljših odločitev v življenju. Meseci so minevali, znanje se je nabiralo in po dveh letih in pol se je ves trud izplačal, saj znam dovolj, da me v špansko govorečih državah več ne morejo “prodati” 🙂 Celotno šolanje je potekalo preko Skypa in način učenja mi je zelo odgovarjal. Resnično priporočam vsem, še posebej tistim, ki radi osebnostno rastete in se zavedate, da je znanje nekaj, kar vam nihče nikoli ne more vzet.
Goran Cigler    JOCA

Spoštovani!
Neobičajen pristop poučevanja brez literature me je na začetku presenetil. V skupini smo skupaj slušatelji z različnimi predznanji, zato se predavatelj prilagaja vsakemu posebej. Od vsakega pričakuje po vsakem srečanju tudi določen napredek glede na njegovo znanje. Izkazalo se je, da je takšen način poučevanja idealen za skupine do šest slušateljev – je zelo intenzivno in dve šolski uri skupaj sta ravno pravšnji termin.
Lep pozdrav,

Boštjan Semprimožnik

Vzdrževanje opreme

TEHNOLOGIJA, MREŽA IN LOGISTIKA

Pošta Slovenije

Z jezikovno šolo Zlati hrček imam dvojne izkušnje. Šolo je obiskovala moja 7 let stara hčer in jaz.
Do sedaj sem poskusila veliko opcij učenja angleščine in moram priznati, da mi pristop, ki ga ima jezikovna šola Zlati hrček najbolj ustreza.
Pri 7 letni hčerki sem bila navdušena nad napredkom, saj je v zelo kratkem času osvojila kompleksnejše jezikovne strukture.
Šola ima svoj načrt, ki se ga strogo drži in ni namenjen inštrukcijam. Učitelj zelo hitro ugotovi, na katerem nivoju angleščine je posameznik in od tem nagradjuje znanje.
Jezikovna šola Zlati hrček je prava šola za vsakega, ki se želi naučiti angleščine. Če pa se želiš le igrati, pa si kupi playstation. 😉
Tanja Vnučec  Novo Mesto

Hvala jezikovni šoli Zlati Hrček in učiteljema Theotu in Dušanu na naši skupni poti pri osvajanju angleškega jezika. Spomnim se zanimivega podajanja učne snovi, vzpodbude in motivacije pri tvorbi povedi, ter veliko smeha in sproščenih debat o vsem mogočem pri urah, ki smo jih preživeli skupaj. Zagotovo lahko potrdim, da Zlati Hrček ni šola kot smo je vajeni, je pa dober primer kakšna bi šola morala biti.
Lp,
Dušan Horvat  SAVA INFOND

The Zlati Hrček is a language school for the whole family! My two sons and I are impressed by the approach, flexibility and friendliness of all the teachers. Meine Söhne lernen neben Englisch auch Deutsch. Kateri ne razume zapisanega, se naj vpise v šolo The Zlati Hrček 🙂 Družina Zemljič

Z učenjem jezikov sem začela že zelo zgodaj. Tako v vrtcu in kasneje v šoli ter tudi izven šole. Preizkusila sem več jezikovnih šol, vendar me učenje v njih ni pripeljalo daleč. Odkar hodim k Zlatemu hrčku, se naučim mnogo več, saj je pristop k učenju drugačen. V majhnih skupinah, v katerih uspem govoriti ter se tako tudi učiti s tem pa naučiti več, se učitelji, ki ne ‘otežijo’ celotnega postopka učenja posvetijo vsakemu učencu ter ravnajo in se prilagajajo njegovemu znanju in sposobnostim.
Po šestih letih obiskovanja tečaja nemščine in angleščine, še vedno z veseljem sodelujem pri urah ter pridobivam nova znanja.
Ivana Ela Roškar

Zlati hrček je jezikovna šola, ki mi omogoča, da pridobivam znanje tujega jezika in sem s pristopom pridobivanja znanja zelo zadovoljna. Zelo zadovoljna sem tudi, da lahko obiskujem tečaj preko spleta, ker sem časovno zelo obremenjena, saj študiram še ob redni zaposlitvi. Pridobljeno znanje v jezikovni šoli Zlati hrček mi omogoča, da sem pridobila potrebno znanje Angleščine za službene (aktivna udeležba na kongresih v tujini, branje člankov,…) in privatne potrebe (potovanja v tujini).  Hvala Theu in  Dušanu v jezikovni šoli Zlati hrček za trud in izvirno podajanje znanja.”
Uspešno in vse dobro še naprej.
Cvetka Krel

Kaj me navdušuje pri učenju jezika pri Theu?

To, da v zelo kratkem času odkrije vse človekove šibke točke pri jeziku, za katerega je ta sicer

prepričan, da ga (dobro) zna. To, da zna naučiti if-stavke, frazne glagole, napredne veznike, vse to, ne

da bi dovolil, da si učenec zapisuje. To, da ni dovolj, da je razumljivo in slovnično pravilno, biti mora

tudi na ustreznem nivoju izbora besed.

Veselje se je učiti jezika pri njem.

What impresses me most about Theo’s teaching?

Ability to discover one’s every single weak point in the studied language one is otherwise convinced

one masters. That if-clauses, phrasal verbs and eloquent conjunctions have been explained and

taught in a manner one clearly understands and memorizes for a long time. The fact that for him it is

not enough that one’s speech is comprehensible and grammatically correct, he provides language

skill one is not ashamed of at the high-level events.

It’s a pleasure to brush up language skills with Theo.

LAVRA MUNDA SLAČEK    SAVA INFOND

Una (10 let; nemščina):
Navdušena sem nad šolo ZLATI HRČEK. Všeč mi je zato, ker sem se dosti naučila … in ker sem si s pomočjo mojega učitelja Marka celo izmislila pesem v nemščini:

»Was wirft deine Mutter?«

Meine Mutter wirft das Futter

für die taube Taube,

eine Traube, Traube!

 

Senidah, Senidah …

du bist nie da, nie da!

 

Ich springe in den Fluß,

aber nur mit einem Fuß!

 

Če bi se tudi ti rad naučil repati po nemško, pridi v šolo ZLATI HRČEK!

Pozdravljeni, rad bi pohvalil šolo zlati hrček. Izjemno logično podajanje učnih informacij, z podarkom na individualni ravni. Učenec lahko zelo hitro napreduje in tako so rezultati učenja v šoli hitro vidni.
Vsa pohvala izvršnemu učitelju za to učinkovito metodo.
Joško. Jakopič.  Pošta Slovenije

“Moj učitelj angleščine je poliglot s specifičnim znanjem in veščinami poučevanja tujega jezika. Ucenje je neprisiljeno vendar ucinkovit . Odločitev za izobraževanje v soli Zlati hrček je bila ena boljših v mojem življenju”
Miha Pitamic SAVA INFOND

Pozdravljeni,
Zlati hrček je odlična šola za ljudi vse starosti, ki bi radi razširili svoje znanje jezikov. Stil učenja je drugačen vendar zelo učinkovit. Učitelji imajo dober pristop in so zelo prijazni.
Šolo priporočam vsakemu, ki se bodisi želi naučiti novega jezika ali svoje znanje jezika povzdigniti na novo raven.
Tibor Ivanecz